A A A K K K
людям з порушенням зору

Комунальна установа
"Голованівський центр професійного розвитку педагогічних працівників"

Голованівської селищної ради Кіровоградської області

Практико-конструктивна підтримка (практичні заняття)

Дата: 10.12.2020 11:50
Кількість переглядів: 140

Онлайн-ресурси щодо підтримки педагогічного працівника в галузі психології

? Онлайн-курс «Протидія та попередження булінгу (цькуванню) в закладах освіти» [Електронний ресурс] – Режим доступу до ресурсу: https://courses.prometheus.org.ua/courses/coursev1: MON+AB101+2019_T2/about. Навчальний курс для директорів шкіл та педагогів, в якому можна отримати поради щодо організації системної роботи у закладі з попередження булінгу, як правильно педагогам реагувати на прояви булінгу, які інструменти застосувати.

? Онлайн-курс «Недискримінаційний підхід у навчанні» [Електронний ресурс] – Режим доступу до ресурсу: https://courses. ed-era.com/courses/course-v1:EdEra-Studena+Inc+1/about. Навчальний курс для керівників шкіл, вчителів початкових класів, який познайомить практичними порадами як скласти план дій для протидії булінгу, як створити школу, дружню до кожної дитини.

? Електронний курс від ГО «Ла Страда – Україна» «Вирішую конфлікти та будую мир навколо себе». Рекомендовано як учням середніх та старших класів, так і педагогічним працівникам. Передбачено отримання сертифіката. Посилання для онлайн користування курсом – https://bit.ly/390Sqxf

? Освітня платформа «Edera» - https://www.ed-era.com/courses/

? Освітній проєкт «На урок» - https://naurok.com.ua/

? Інформаційний освітній проект «Всеосвіта» - https://vseosvita.ua/

 

Партнерська взаємодія педагога з батьками. Практичні поради

Порада 1 . Найвірогідніший варіант партнерської взаємодії - застосування рефлексії (висловлювання своїх почуттів в тій чи іншій ситуації). Фрази, якірекомендовано висловлювати: "Мені сьогодні було важко спілкуватися, співпрацювати з вашою дитиною" замість ""дитина погано себе вела, дитина не виконала завдання"

Порада 2. У зверненні до батьків проговорювати фрази : "допоможіть мені розібратися", "тільки з вами ми можемо це вирішити", "у мене є надія, що ви мені допоможете". Головне бути як найбільш відвертими та доброзичливими. Пам'ятайте! Кінцевий результат - допомога дитині.

Порада 3. Проведіть з батьками вправу "Моя дитина". Завдання батькам: пропишіть спочатку позитивні сторони дитини, потім, які складності у спілкуванні з своєю дитиною. Примітка. Намагайтесь уникати словосполучення "негативні сторони". Ідея: усвідомлення батьками ще більш глибокого пізнання своєї дитини. Можна обговорити методи виховання серед батьків.

Порада 4. Щоб краще розумітися з батьками, покажіть та розкажіть, як ви співпрацювали з їхніми дітьми. Як мотивували до навчання, як здружували дітей класу, як цікавилися захопленнями дітей та їх розвитком. Такий підхід покаже батькам, що ви хочете допомогти та потребуєте допомоги батьків.


« повернутися

Вхід для адміністратора