A A A K K K
людям з порушенням зору

Комунальна установа
"Голованівський центр професійного розвитку педагогічних працівників"

Голованівської селищної ради Кіровоградської області

Онлайн-консультація "Педагогічне партнерство"

Дата: 02.11.2021 13:39
Кількість переглядів: 60

Кожна дитина – неповторна, наділена від природи унікальними здібностями, талантами та можливостями. Місія Нової української школи – допомогти розкрити та розвинути здібності, таланти і можливості кожної дитини на основі партнерства між учителем, учнем і батьками.

З метою підвищення рівня професійних компетентностей щодо педагогіки партнерства, розширення знань про методи навчання і виховання, формування навичок ефективної взаємодії з учнями, батьками, колегами 02 листопада 2021 року консультантом КУ «Голованівський центр професійного розвитку педагогічних працівників» Вітою Тернавською було проведено онлайн-консультацію з теми «Педагогіка партнерства».

Педагогіка партнерства визначає істинно демократичний спосіб співпраці педагога і дитини, який передбачає безумовну рівність у праві на повагу, довіру, доброзичливе ставлення і взаємну вимогливість.

На даній зустрічі Віта Володимирівна окреслила  засади та головне завдання педагогіки партнерства, наголосила на тісній взаємодії всіх учасників освітнього процесу, діяльність яких спрямована на розвиток всебічно розвиненої особистості.

Видатний педагог Василь Сухомлинський зазначив: «Школа не повинна вносити різкого перелому в життя дитини. Нехай, ставши учнем, дитина продовжує робити сьогодні те, що робила вчора. Нехай нове появляється в житті поступово і не збентежує лавиною переживань». І це дійсно так, адже світ швидко рухається вперед. І тепер недостатньо просто одержати знання, необхідно навчити  дітей ці знання застосовувати й використовувати.



« повернутися

Вхід для адміністратора