A A A K K K
людям з порушенням зору

Комунальна установа
"Голованівський центр професійного розвитку педагогічних працівників"

Голованівської селищної ради Кіровоградської області

Документи про здобуття БСО та ЗСО

Дата: 25.04.2022 15:06
Кількість переглядів: 35

Затверджено Методичні рекомендації щодо окремих питань завершення 2021/2022 навчального року (наказ МОН від 01.04.2022 № 290).

Міністерство освіти і науки України надає рекомендації щодо замовлення, видачу та облік документів про базову середню освіту та повну загальну середню освіту. Рекомендовано закладам освіти керуватись Порядком замовлення документів про базову середню освіту та повну загальну середню освіту, видачі та обліку їх карток, затвердженим наказом Міністерства освіти і науки України від 10.12.2003 № 811 (у редакції наказу Міністерства освіти і науки України 13.08.2007 № 737), зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 16 лютого 2004 р. за № 201/8800.

Зараз, як і визначено Порядком, триває процес прийняття замовлень на виготовлення документів про базову середню освіту та повну загальну середню освіту для цьогорічних випускників 9-х та 11-х класів від департаментів (управлінь) освіти і науки обласних та Київської міської держадміністрацій, а також регіональних вузлів, які повинні подати такі замовлення за два місяці до дати вручення документів про базову середню освіту та повну загальну середню випускникам закладів загальної середньої та професійної (професійно-технічної) освіти незалежно від їх підпорядкування та форм власності.

Інформацію на замовлення документів про освіту випускникам можуть подавати як заклади освіти, в яких вони вчились раніше, так і заклади, де діти навчаються зараз.

Кінцевий термін подачі замовлень на виправлення інформації стосовно документів про відзнаку та підтверджень на виготовлення документів з відзнакою встановлюється за сім днів до дати вручення документів про освіту випускникам.

Видача документів про освіту та заповнення додатків до них здійснюється відповідним закладом освіти. У випадку, якщо на час закінчення навчального року заклад освіти, випускникам якого було замовлено свідоцтва, не функціонує внаслідок збройної агресії російської федерації, видачу свідоцтв та заповнення додатків до них може здійснити інший заклад освіти за місцем перебування випускника (для учнів, які перебувають за кордоном - будь-який заклад освіти в Україні), визначений органом управління у сфері освіти. У цьому випадку у додатку уповноваженою особою закладу освіти, що заповнила додаток до свідоцтва, робиться запис з посиланням на наказ, "Додаток заповнено на підставі наказу МОН від ... № ..." (проставляються реквізити наказу, яким затверджено ці методичні рекомендації).

Докладно:

Методичні рекомендації щодо окремих питань завершення 2021/2022 навчального року (наказ МОН від 01.04.2022 № 290). https://zakon.rada.gov.ua/rada/show/v0290729-22#Text

Порядок замовлення документів про базову середню освіту та повну загальну середню освіту, видачі та обліку їх карток (наказ МОН від 10.12.2003 № 811). https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0201-04#Text


« повернутися

Вхід для адміністратора