A A A K K K
людям з порушенням зору

Комунальна установа
"Голованівський центр професійного розвитку педагогічних працівників"

Голованівської селищної ради Кіровоградської області

Щодо зарахування до першого класу ЗЗСО

Дата: 27.04.2022 12:33
Кількість переглядів: 30

 

 

Міністерство освіти і науки України оприлюднило рекомендації щодо зарахування дітей до 1-го класу закладів загальної середньої освіти в умовах воєнного часу.

Цьогоріч зарахування здійснюватиметься відповідно до Порядку зарахування, відрахування та переведення учнів до державних і комунальних закладів освіти, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України № 367, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 05 травня 2018 року та наказу Міністерства освіти і науки України від 28 березня 2022 № 274 «Про деякі питання організації здобуття загальної середньої освіти та освітнього процесу в умовах воєнного стану в Україні».

У зв’язку із запровадженням воєнного стану, під час прийому документів на зарахування до 1 класу необхідно враховувати, що діти або один з їхніх батьків, які мають довідку про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи, довідку про звернення за захистом в Україні, посвідчення біженця, посвідчення особи, яка потребує додаткового захисту або якій надано тимчасовий захист, та які не мають копії свідоцтва про народження дитини або документа, що посвідчує особу здобувача освіти, зараховуються до закладу освіти без подання зазначених документів.

У разі відсутності свідоцтва про народження дитини для сприяння в його оформленні керівник закладу освіти зобов’язаний невідкладно поінформувати орган опіки і піклування за місцем проживання дитини чи місцезнаходженням закладу освіти.

Докладно:

Щодо зарахування до 1-го класу закладів загальної середньої освіти (лист МОН України від 16 квітня 2022 р. № 1/4202-22). https://mon.gov.ua/.../shodo-zarahuvannya-do-1-go-klasu...


« повернутися

Вхід для адміністратора