A A A K K K
людям з порушенням зору

Комунальна установа
"Голованівський центр професійного розвитку педагогічних працівників"

Голованівської селищної ради Кіровоградської області

Робота психологічного хабу

Дата: 18.05.2022 13:35
Кількість переглядів: 34

 

У даний час робота психологічної служби неабияк важлива. Оскільки після пережитих подій більшість дорослих та дітей потребують психологічної допомоги. Тому, 18 травня 2022 року психологом комунальної установи «Голованівський центр професійного розвитку педагогічних працівників», координатором Голованівського психологічного хабу Ольгою Кобзар проведено засідання психологічних хабів Голованівської, Побузької селищних та Перегонівської сільської рад з теми «Робота психологічних служб Голованівської, Побузької та Перегонівської громад в умовах воєнного стану». На зустрічі були присутні практичні психологи та соціальні педагоги даних територій.

У ході роботи увагу фахівців було зосереджено на основних питаннях надання психологічної допомоги постраждалим від наслідків воєнних дій, окреслено її перші кроки та техніки стабілізації станів людей в умовах надзвичайних ситуацій: апатії, страху та горя (втрата близької людини). Учасники хабів активно долучилися до обговорення, розглянули особливості використання різних вправ, методик, технік.

Кожен учасник поділився досвідом роботи з дітьми та їх батьками (з числа внутрішньо переміщених осіб), які звертались за психологічною допомогою. Світлана Лизун, практичний психолог Побузького ліцею, ознайомила присутніх з технікою малювання на вологих серветках для роботи з напругою, страхом, тривогою.

Ольга Кобзар надала рекомендації щодо застосування дзиготерапії, казкотерапії у діяльності працівників психологічної служби, провела вправу «Колесо балансу», яка дозволяє оцінити різні сфери життя. Всі члени психологічних хабів отримали пам’ятки зі збереження психічного здоров’я дітей під час війни.



« повернутися

Вхід для адміністратора