A A A K K K
людям з порушенням зору

Комунальна установа
"Голованівський центр професійного розвитку педагогічних працівників"

Голованівської селищної ради Кіровоградської області

Онлайн-консультація для педагогів закладів загальної середньої освіти з теми «Виклики в організації інклюзивного середовища».

Дата: 06.06.2023 14:30
Кількість переглядів: 12

06червня 2023 року консультантом комунальної установи «Голованівський центр професійного розвитку педагогічних працівників» Вітою Тернавською та фахівцем(консультантом) комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр» Голованівської селищної ради Оксаною Безносюк проведено онлайн-консультацію для педагогів закладів загальної середньої освіти Голованівської, Побузької селищних та Перегонівської сільської рад з теми «Виклики в організації інклюзивного середовища».

Сьогодні наше життя дедалі частіше ставить різноманітні завдання в національній системі освіти, спонукаючи до пошуку нових, більш оптимальних і дієвих форматів взаємовідносин у трикутнику вихованець-педагог-батьки.

Одним із сучасних пріоритетів освіти в Україні є розвиток інклюзивного навчання. Увага в інклюзивному освітньому середовищі акцентується на можливості включення дітей з особливими освітніми потребами до повноцінного соціального життя, активної участі у житті колективу, створенні позитивного клімату у закладі освіти та поза його межами, організації освітнього процесу, який би дав можливість засвоїти нові знання, уміння та навички. Під час зустрічі було наголошено на співпраці педагогів з батьками дитини, на співпраці учителя з асистентом вчителя, співпраці з фахівцями інклюзивно-ресурсних центрів. Охарактеризовано напрями діяльності команди психолого-педагогічного супроводу та акцентовано увагу на функціях асистента вчителя, як посередника між дитиною з особливими освітніми потребами та іншими дітьми і дорослими в шкільному середовищі.

Віримо в ЗСУ!!! Разом до ПЕРЕМОГИ!!!

    


« повернутися

Вхід для адміністратора