A A A K K K
людям з порушенням зору

Комунальна установа
"Голованівський центр професійного розвитку педагогічних працівників"

Голованівської селищної ради Кіровоградської області

Онлайн-консультація для педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти на тему «Обізнаність педагогів з питань суїцидальної поведінки та самоушкоджень підлітків»

Дата: 27.11.2023 16:00
Кількість переглядів: 12

27 листопада 2023 року відбулася онлайн-консультація на тему «Обізнаність педагогів з питань суїцидальної поведінки та самоушкоджень підлітків» для педагогів закладів загальної середньої освіти Голованівської, Побузької селищних та Перегонівської сільської рад.

Питання суїцидальної поведінки серед підлітків залишається дуже актуальним. Події в Україні за останні роки спричиняють підвищений рівень стресу, підвищену тривожність у дітей підліткового віку, це в свою чергу впливає на формування відповідних рис характеру серед школярів та збільшує ризик суїцидальної та самоушкоджуючої поведінки.

Психолог КУ «Голованівський ЦПРПП», Анна Яцентюк, ознайомила з причинами та мотивами доведення до самогубства, пояснила, як відбувається суїцидальний період. Психологічна підтримка та роль учителя у цьому критичному віці дитини вимагає спеціальних знань та навичок. Вироблення стратегії психологічної підтримки допоможе зменшити негативний вплив стресу та сприяти відновленню психіки та профілактики суїциду та самоушкоджуючої поведінки серед дітей та підлітків. Анна Михайлівна розповіла про ефективні форми превентивної виховної роботи, які відповідають інтересам і потребам учнів та допомагають відвернути від негативних думок. Охарактеризувала висловлювання дітей, які вказують на зміну поведінки підлітків схильних до кризових ситуацій та дії дорослих при потенційно небезпечних проявах.

ДЯКУЄМО ЗСУ, ЗА КОЖЕН НОВИЙ ДЕНЬ!!!


« повернутися

Вхід для адміністратора