A A A K K K
людям з порушенням зору

Комунальна установа
"Голованівський центр професійного розвитку педагогічних працівників"

Голованівської селищної ради Кіровоградської області

Семінар - практикум «Використання елементів Орф – педагогіки в процесі музичної освіти дітей дошкільного віку»

Дата: 05.04.2024 15:39
Кількість переглядів: 7

Відповідно до плану роботи комунальної установи «Голованівський центр професійного розвитку педагогічних працівників» 05 квітня 2024 року відбувся семінар - практикум для педагогів закладів дошкільної освіти на базі закладу дошкільної освіти «Орлятко» Побузької селищної ради з теми «Використання елементів Орф – педагогіки в процесі музичної освіти дітей дошкільного віку». На даному заході були присутні педагоги з Голованівської, Побузької селищних та Перегонівської сільської рад.

Орф – педагогіка – це особливий тип креативної музичної педагогіки, яка заснована на розумінні музики, руху, слова. Ця система дає змогу дітям виражати себе через гру на музичних інструментах, створювати власні танцювальні композиції, співати і самостійно собі акомпанувати. Учасники семінару отримали унікальну можливість ознайомитися з основними концепціями, методами Орф - педагогіки та їх застосуванням в освітньому процесі дошкільнят. Анна Михайлівна Яцентюк, психолог КУ «Голованівський ЦПРПП» ознайомила з теоретичними аспектами цього підходу. Олена Миколаївна Рябова, музичний керівник ЗДО «Орлятко» провела музичне заняття за методикою Карла Орфа з теми «Різнобарвний світ музики» в старшій групі. Педагог під час заняття поєднала такі види діяльності, як спів, рух, слухання з грою та створення дитячого оркестру. Діти виконували вправи: "Музичне вітання", "Кіт муркоче", "Ритмічний малюнок", "Музично-шумова казка "Пих", "Веселе коло", пісня "Веселі нотки", танок з тарілками.

Олена Миколаївна провела з присутніми майстер – клас «Використання музично – шумових інструментів», який дав змогу отримали практичний досвід роботи з інструментами та матеріалами, що використовуються в Орф-педагогіці, нові знання, навички, ідеї для подальшої роботи з дітьми. Крім того, на даній зустрічі було обговорено методи використання музики для розвитку мовлення, моторики, візуально-просторового мислення та інших аспектів розвитку дитини. Бажаємо всім учасникам успіхів у використанні отриманих знань та натхнення у своїй педагогічній діяльності!

ДЯКУЄМО ЗСУ ЗА МОЖЛИВІСТЬ ЖИТИ І ПРАЦЮВАТИ!!!


« повернутися

Вхід для адміністратора